obejrzałem to i mowiąc szczerze jestem zdziwiony: dwa autka jedno 90 drugie 160 - to by7 była miazga. Coś z tymi prędkościami nie halo. Doblo może i było rozpędzone do 160, ale jak zaczęło tańczyć, to musiało wytracac prędkość. Podobnie kierujący dacia - nie hamował? tylko patrzył na kręcące Doblo?
Biorąc pod uwagę, że tamtejsi forumowicze 'tuningują' swoje fury wentylatorkami od komputera i rurkami z kibla to i prędkości mają 'kosmiczne' 8) :lol:
Dla niezorientowanych: Dacia tuning
Wieś tuningu znajdziemy proporcjonalnie tyle samo w Dacii co w Skodzie, VW, BMW i wszystkich innych markach. Co nie zmienia faktu, że ten wentylatorek mnie rozbroił xD
rowerek, szczególnie intrygujące w tym pomyśle jest to, że nagle zmienia sie przełozenie skrzyni biegów i po założeniu turbinki przy tej samej prędkości obniża sie ilość obrotów silnika
Ja to w tamtym opisie widzę nie lada bajkopisarstwo... Kobieta pół-dostawczakiem w mieście z prędkością 160km/h?? Nie to, żebym był uprzedzony, co do kobiet za kierownicą, ale jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić...
Ale fragment o latającym silniku to już w ogóle mnie rozłożył... Autor chyba nie wie, ile to jest 11m i kolejny raz ciężko jest mi sobie wyobrazić sytuację (ba! nawet takiej w hamerykańskich filmach akcji nie widziałem), w której zderzenie dwóch aut spowodowało wystrzał silnika ważącego dobrze ponad 100kg na niebotyczną wysokość prawie 4. piętra.
Naprawdę, należy się literacki nobel za tą powieść fantastyczno-naukową... Stanisław Lem się chowa.
Podejrzewam raczej, że ten bajeczny opis jest wynikiem nudnego życia, jakie musi prowadzić autor (bo przebojowych ludzi to ja w Daciach nie widuję ) i po prostu chce mieć co opowiadać na imprezach dla informatyków...
Nie wiem, czy jest autko, które pozwoli po czymś takim wysiąść bez szwanku tylko z ułamanymi żebrami. czy w ogóle pozwoli na wyjście. Nawet w 4 deski trza by było zbierać łopatką
Podejrzewam raczej, że ten bajeczny opis jest wynikiem nudnego życia, jakie musi prowadzić autor (bo przebojowych ludzi to ja w Daciach nie widuję ) i po prostu chce mieć co opowiadać na imprezach dla informatyków...
A mnie zawsze bawi to jak Skoda ma ubaw z Dacii, Dacia śmieje się ze Skody, Fiat śmieje się nie wiadomo z czego, BWM i Audi mają polew ze wszystkich... To jest po prostu słabe.
Tak samo jak ktoś z BMKi podszedłby do Ciebie z pytaniem czy odebrałeś kapelusz gratis do swojego auta, bo Skodą jeżdżą same dziadki lub nieudacznicy... Pls nie róbcie z tego forum onetu dla gimnazjalistów
Mnie tam bardziej interesowały foty wraków, bo ponoć Dacie składają się jak harmonijka przy 10km/h (oczywiście komenty a'la onet, więc chciałem zobaczyć jak to z tym jest).
W firmie znajomego 3 pracowników jechało Doblo i kierowca przy 100km/h zasnął i walnął czołowo w Seata Cordobę I. Im skończyło się na wstrząsie mózgu, połamanych stopach, żebrach + jeden spał na tylnej kanapie i miał pęknięty kręg kręgosłupa jak walnął o fotele. Kobieta jadąca Cordobą zginęła na miejscu. W tym przypadku Doblo okazało się mocniejsze mając wgnieciony przód, Seat przodu praktycznie nie miał.
Komentarz